Snijden

Snijden is een ondergeschikt deel van de grafische afwerking, terwijl dit juist het belangrijkste onderdeel is van het productieproces.

Het snijden van papier is namelijk de basis van een goed grafisch product.

Verkeerd snijden betekent meestal dat er geen weg terug is.

Wij snijden in ieder formaat met een maximale breedte van 115 cm.

Wat wij voor jou kunnen snijden:

  • Voorsnijden voor verdere productie
  • Leaflets, ed.

In de grafische afwerking industrie wordt “snijden” gebruikt om te verwijzen naar het proces van het afsnijden van een gedrukt stuk tot de juiste grootte of vorm. Dit kan handmatig gebeuren met behulp van een snijmes of een papierschaar, of het kan automatisch gebeuren met behulp van speciale snijmachines.

Snijden is een belangrijke stap in de afwerking van een gedrukt stuk, omdat het ervoor zorgt dat het product de juiste afmetingen heeft en er professioneel uitziet. Bijvoorbeeld, als een flyer gedrukt is op een groot formaat en daarna moet worden afgesneden tot een standaardformaat, is het snijden een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de flyer de juiste grootte heeft voor distributie.

Er zijn verschillende soorten snijmachines die gebruikt kunnen worden om gedrukte stukken af te snijden, afhankelijk van de behoeften van het project. Sommige snijmachines zijn specifiek ontworpen om bepaalde vormen te snijden, zoals ronde hoeken, terwijl andere machines geschikt zijn voor het afsnijden van rechte lijnen. Het type snijmachine dat gebruikt wordt, zal afhangen van de specifieke eisen van het project.